Vissa smarta TV-modeller gör att du kan använda mobiltelefonen som fjärrkontroll från nedladdningen av ett antal applikationer. Varumärken som Samsung eller LG använder det redan regelbundet på sina enheter. Om vi lägger till en ChromeCast kan vi också göra det enkelt.

Och eftersom smarttelefonen används kan multimediainnehållet som lagras på mobilen lättare skickas till smart TV för njutning på smart TV.
Ytterligare funktioner för att se på Popcorn Time är beroende på tillverkaren

Olika tillverkare av smart TV försöker förse sina enheter med de bästa funktionerna och funktionerna.

I detta avseende finns det avancerade modeller som integrerar en intelligent röstassistent. Denna assistent gör det möjligt för användaren att navigera lättare genom kanalerna, söka efter alla typer av innehåll och få realtidsinformation om väder, nyheter, programmering etc.vilket också gör det möjligt att utföra många uppgifter med hjälp av röstkommandon.

Röstsökning genom den inbyggda mikrofonen på fjärrkontrollen är en av de funktioner som förvärvar exakt de senaste modellerna av smart TV. Detta gör det mycket lättare att styra smart TV, eftersom den virtuella assistenten blir det bekvämaste alternativet för Kanalspårning, innehållssökning etc.

Å andra sidan finns det smarta TV-apparater som har funktionen för automatisk detektering av enheter. På så sätt upptäcker smart TV omedelbart alla enheter som har anslutits till den, vare sig det är en spelkonsol, mobiltelefon, surfplatta etc.

Kort sagt, alla befintliga smarta TV-modeller på marknaden idag har ett antal grundläggande och konventionella funktioner. Förekomsten av andra ytterligare funktioner beror på modellen och tillverkaren i fråga, som kommer att vara den som innehåller dessa specifikationer.

En smart TV är utan tvekan en av de största fritids-och nöjescentra i hemmet. Deras skillnader från traditionella TV-apparater är mer än uppenbara. Det språng som har inneburit ankomsten av ny teknik har varit mer än anmärkningsvärt, så du vet… Om du vill njuta av klassikerna av bio, eller de bästa filmerna av superhjältar kom till den stora skärmen, är det bäst att köpa en av dessa enheter, och börja njuta av vår speciella smak nörd stor!